1 000 recensioner från en och samma recensent!

En milstolpe inom filmjournalistiken


Sedan år 2000 har jag och de andra russin-skribenterna förgyllt Internet med våra reflektioner kring filmer och tv-serier. Obönhörligt har mitt skrivande lett fram till den punkt då texterna räknas i fyrsiffriga tal. Detta måste förstås uppmärksammas, och vem är bättre lämpad att hylla mig än mig? Än jag? Whatever.


1 000, det är verkligen ett imponerande antal. Kanske fler recensioner än någon, någonsin har skrivit. Troligen inte, med största säkerhet inte, men kanske!

Men mer slående än kvantiteten är förstås kvaliteten på texterna i fråga.

När jag läser mina gamla recensioner slås jag av hur kolossalt bra de är allihop. Kloka men opretentiösa, präglade av god smak och djup insikt, parat med den "vanlige" filmtittarens entusiasm och robusta bondförnuft. Här möter den instinktiva magkänslan det raffinerade intellektuella resonemanget i en kraftfull symbios. Kanske utgör dessa texter den mest högkvalitativa kulturjournalistik webben skådat. Jag vet inte, men kanske.

- Du skryter för mycket, invänder min snart nioårige son mot denna sakliga sammanfattning.
- Omöjligt, kontrar jag. Jag är snarare överdrivet ödmjuk.

Men du behöver inte tro mig på mitt ord. Här är de, allihop. Och om listan känns överväldigande presenteras här nedan några axplock att börja med:


Hiss
A.I. (2001)
Adaptation (2002)
The Raid - Uppgörelsen (2011)
Sagan om de två tornen (2002)

Diss
Hell Ride (2008)
Foodfight! (2009)
Alice i Underlandet (2010)


Och den tusende, då? Passande nog något väldigt bra:
The Leftovers


© Anders Lindahl
2016-09-01Dela |

Relaterade filmer
The Leftovers - säsong 1 (2014)     

Dela |