Soldränkt slakthus i "Santa Clarita Diet"

[ 2017-02-26 , Johan Lindahl]

I en till synes allt absurdare värld behöver vi naturligtvis alltmer absurda TV-serier. Om det nu går att hitta något mer vridet eller skruvat än vad som redan finns på marknaden någonstans i detta outtömliga hav av nya seriella skapelser.

Men i hård konkurrens är i alla fall "Santa Clarita Diet" en av de bokstavligen soligaste och samtidigt rårivet roligaste serier som släppts på senare tid (beroende på ens egen acceptans för en vilt svingande blandning av förrädiskt idyllisk förortsskildring och plötsliga utbrott av kannibalism). Efter att ha sett en dryg handfull avsnitt så här långt, hålls i alla fall den anslagna tonen tillräckligt konsekvent med tillräckligt många satiriska punchlines för att vi ska fortsätta följa paret Hammonds öden och äventyr hemmavid.

Utgångspunkten i all enkelhet: den lite småtråkiga mäklarhustrun Sheila Hammond - hon och maken är mäklare båda två för att vara noggrann - spelad av Drew Barrymore, vaknar en dag upp och en del personliga egenskaper har genomgått en revision. Avsaknaden av hjärtslag, till exempel. Nyvunnen faiblesse för rått kött och en del andra häftiga fysiska reaktioner inleder en ny era i hennes och familjens liv. Sade jag att det är en komedi? Mestadels i alla fall. Men en inte oblodig sådan. Samt en liten grundkurs i hur man håller ihop ett hushåll under drastiska nya omständigheter. Vad finns att inte gilla? Tja, en och annan svaghet går det för all del att hitta. Men än så länge är det en av de mest lovande nya följetongerna på repertoaren i detta nu, under inledningen av ett år som på en global skala kan sluta precis hur som helst. Tack Netflix i alla fall, för den här respiten.
     

Dela |