Höjdpunkter från 2015: Martin möter Martin i magnifikt musikalprojekt

[ 2016-01-03 , Johan Lindahl]

Drastiska förvecklingar är kanske en underdrift att kalla händelseutvecklingen i "Game of Thrones", ett fenomen som få andra i dagens TV-landskap. Humorn är kanske inte den allra mest framträdande egenskapen i HBOs flaggskepp byggt på George R. R. Martins fantasyromansvit, men en av de mest inspirerande biverkningarna av dess framgång är de pastischer och parodier som frodats i dess kölvatten.

Som när skådespelaren Kit Harington i rollen som den allvarstyngde murvaktaren och oäktingen Jon Snow fick chansen att liva upp (eller ner) en middagsbjudning i regi av talkshowvärden Seth Meyers. Eller när samme Harington hade en ledande roll i det tyvärr ännu inte förverkligade projektet ”Game of Thrones” som musikal, med kompositioner av Coldplay.
- Chris Martin möter George RR Martin. Vad kan gå fel? Som Emilia "Daenerys Targaryen" Clarke frågar sig i sketchen.

Liam Neeson som berättarröst och ett flertal av skådespelarna från serien, samt ett knippe kompositioner av Coldplay, med uppslag som "Rastafarian Targaryen" och "Don't Mess Around With Walder Frey" - vem kan motstå det? Det räcker i alla fall till en tolvminuterssketch som var en av de komiska höjdpunkterna för mig under ett år som annars inte kommer att gå till historien som ett av mänsklighetens mest harmoniska någonsin.
     

Dela |