Den vilda jakten på - vem?

[ 2013-07-17 , Johan Lindahl]

Hon har blivit förrådd och sedan försvunnit ett tag, för att sedan dyka upp igen på kontoret och erbjuda sina fortsatta tjänster. Om inte annat vill hon gärna ha reda på den skyldige. Är det någon av de egna medarbetarna? Eller medbrottslingarna… Det handlar visserligen om ett resursstarkt företag som spanar och spionerar på uppdrag av privata uppdragsgivare, men agerar de helt enligt lagen? Med tanke på vilka metoder de tar till är frågan befogad.

Fjärde avsnittet av brittiska thrillerserien "Hunted" visades i måndags kväll och det borde betyda att hälften återstår. Det operativa arbetslaget på Byzantium ser ut att agera med livet som insats dagligen och det blir inte lättare när det är uppenbart att någon läcker information och personalstyrkan ganska omgående reduceras i samband med ett nytt uppdrag där ett familjeföretag ska infiltreras under budgivningen inför ett väldigt, väldigt viktigt och lönande kontrakt. Norrmän är inblandade! Och maffialiknande magnater med dysfunktionell klandynamik och färska familjetrauman i bagaget släpper in den själv nyligen traumatiserade spionen Sam (Melissa George) i sitt hem, även de borde ana oråd och kanske inte heller fullkomligt köper hennes alias.

"Hunted" är troligen inte världshistoriens mest trovärdiga eller narrativt originella serie i sitt slag. Men den är lagom obehaglig och med en lätt distanserad brittisk attityd mitt i blodtörsten. Så här långt fungerar det i alla fall som effektiv sommarparanoia för stunden. Och jag får återigen chansen att öva på stavningen till Adewale Akinnuoye-Agbaje. Ni vet Mr Eko från "Lost" och den möjligen hårdaste av de hårda fångarna i "Oz". Rollen han tilldelats här är något mer tillbakadragen och återhållen i jämförelse med flera av de andra inblandade. Men den som lever får se var hans roll och resten egentligen tar vägen. Själv är jag i alla fall fast på allvar, om inte annat efter den explicita cliffhanger-avslutningen senast. Kan de inte bara göra som ett visst framgångsrikt streamingföretag och lägga ut resten av serien på en gång?


     

Dela |