Detektiver, dvärgar och drogtillverkare - årets bästa rollfigurer på TV?

[ 2012-12-28 , Johan Lindahl]

En sexistisk, drogberoende före detta idrottsstjärna på dekis. En erfaren annonsmakare i en annan era inte alltför långt tillbaka. En återupplivad och uppdaterad superdetektiv med sociopatiska drag. En synnerligen kortväxt men mycket slug man som har en förmåga att överleva ständiga maktkamper i en hård, hård omvärld. Ledtrådar: de spelas av i tur och ordning Danny McBride, Jon Hamm, Benedict Cumberbatch samt Peter Dinklage. Vilka serier hör de hemma i? Se längst ner när ni gissat klart eller tröttnat på att träffa rätt. Och nu har jag inte ens nämnt någon av kvinnorna på listan, eller nummer ett, som råkar vara kvinna.

Listan ifråga är tidskriften Pastes värderingar av årets mest intressanta fiktiva TV-personligheter. Vid genomgången inser jag vad något av vad jag kan ha missat, samtidigt som jag undrar var en del av mina egna favoriter håller hus (framförallt från "Homeland" och "Boss" om jag ska genmäla spontant just i detta nu). Men jag har exempelvis inte haft möjlighet att se andra säsongen av "Game of Thrones" och känner att jag borde ha sett fler avsnitt av nyversionen av "Sherlock Holmes". För att inte tala om den där drogproducerande före detta kemiläraren som fler och fler bekanta och obekanta refererar till numera; alltså huvudpersonen i "Breaking Bad". Någon gång ska jag sätta igång med den serien också… Och vem var då bäst enligt Paste? Ledtråd: hon spelas av en aktris/skriftställare med sinne för det komiska i tillvaron och hon har gjort sig känd för otäckt porträttlika parodier på en tidigare amerikansk vicepresidentkandidat. Serien ifråga utspelas på en TV-station. Det handlar naturligtvis om...

Och just det: de förstnämnda rollfigurerna härrör från "Eastbound and Down", "Mad Men", "Sherlock Holmes" och "Game of Thrones". Mer detaljer och forum för diskussioner han hittas via länken nedan.     

Dela |