Falling for Christmas (2022)

Livsbejakande lättviktare med Lohan

2 russin

Så. Nu vet vi. Lindsay Lohan. Hon lever! Och har tydligen börjat göra film igen efter en till synes oändlig frånvaro. Problembarnstämplad sedan flera år - och närmast bortschasad ur branschen. Typ. Men, fortfarande har hon kvar oväntat mycket av det där. Ett slags naturlig charm som är svår att definiera exakt. Och den gåvan kan behövas i en lättviktig historia som öppnar i närmast katastrofalt klichéartad anda, kanske i nivå med Qatars fotbollslandslag jämfört med Brasiliens ställt mot mer klassiska julfilmer. Nu produceras det en uppsjö av den här säsongsvaran varje år och de kan fylla sin funktion. Här plöjs ingen ny mark och flera karaktärer är lövtunna men Lohan gör det någonstans uthärdligt och efterhand till och med småtrevligt. ”Falling for Christmas” är till sitt innersta väsen en må bra-film så må bra-ig att det till slut går att gödsla med.

Intrigen? Finns en sådan? Tja, bortskämd rikemansdotter motvilligt strandad på farsans fjällhotell släpas med av sin excentriske influencer till pojkvän ut i vildmarken och olyckan är framme. Ett gravt missöde inträffar, hon tappar minnet och tas om hand av änkling i lämplig ålder som driver ett betydligt mindre hotell med skidanläggning i samma område. Där, i avsaknad av konkreta kunskaper om sig själv inser hon livets viktigare saker och lär sig en del nytt. Som att bädda sängar, laga frukost och hjälpa sina medmänniskor. Gissa vad som kommer att hända?

Riktig romantisk rulle i julmiljö där i princip ingenting överraskande enligt normala förväntningar kan sägas inträffa. Och med en betydande brist på karismatiska rollinnehavare, men det finns i alla fall en sådan. Tunt men trivsamt i begränsade doser. Åtminstone den här årstiden. Två russin är möjligen generöst ur alla konstnärliga aspekter, men hörni, det är juletider när detta skrivs! Generositet är en dygd. Och kom ihåg: riktiga människor (inte de eländiga enprocentarna) äter bacon. Det är ett litmustest på din autenticitet.

© Johan Lindahl
2022-12-17

Credit: Scott Everett White/Netflix © 2022.
Före fallet...

Credit: Scott Everett White/Netflix © 2022.
...och efter. Var landar Lindsay Lohan till slut?

Originaltitel: Falling for Christmas
USA, 2022
Regi: Janeen Damian
Med: Lindsay Lohan, Chord Overstreet, George Young, Jack Wagner, Olivia Perez, Alejandra Flores, Sean Dillingham, Lonzo Liggins

Genre: Komedi, Romantik
Svensk biopremiär: 2022-11-10
Teman: Originalproduktion från Netflix


Ingår i följande teman


Originalproduktion från Netflix

     

Dela |