Fright Night (2011)

Kollit Colin kastar kors

2 russin

Man ska inte döma filmen efter taglinen, men jag hade inte stora förhoppningar efter att ha läst följande på omslaget till Fright Night: 'Du kan inte fly från ondskan när den är din granne'.

Trots detta åkte 3D-varianten in i Blu-ray-spelaren. Om du känner igen filmtiteln beror det på att du antingen sett originalet från 1985, eller att du spelat crackade spel på din Atari ST eller Amiga.

Storyn är som följer: Charley bor med sin morsa i ett förortsområde, livet leker, flickvännen är jättesnygg och fåglarna kvittrar. Tyvärr är den nya grannen (Colin Farrell) mer än lovligt skum, och det visar sig snart att han är en livs levande grym vampyr. Eftersom ingen tror på Charley får han ta saken i egna händer. Men hur dödar man en vampyr samtidigt som man själv klarar livhanken? Det hela är lika förutsägbart som det låter.

Colin Farrell verkar ha lagt skådespelaryrket på hyllan, han ser mest nollställd och uttråkad ut. Övriga skådisar kör samma race som Farrel, förrutom David Tennant som har lagt i nån form av överspelsväxel.

Jag saknar skräck och komiska inslag i denna skräckkomedi. Gillespie borde ha skruvat till storyn till en helt ny superknasig nivå, alternativt satsat på mer renodlad skräck. Istället bjuds vi på en halvmesyr som varken upprör eller engagerar.

Men filmen går trots allt att titta på. 3D-effekterna sitter som en smäck några gånger, och jag ville trots allt se hur filmen slutade. Men jag kommer garanterat inte se remaken av 'Fright night 2'.

© Christer Johansson
2012-03-13


Tack till Disney för recensionsexemplar

DVD / Blu-ray

Dubbel Blu-ray med både 3D och 'normal' version. En hel del bonusmaterial som jag dock inte beskådat - även om jag är lite nyfiken på guiden 'How to make a 'funny' vampire movie'...
© DreamWorks

Originaltitel: Fright Night
USA, 2011
Regi: Craig Gillespie
Med: Anton Yelchin, Colin Farrell, Toni Collette, David Tennant, Imogen Poots

Genre: Komedi, Skräck
Svensk biopremiär: 2011-10-14
Hemmabio: 2012-02-15
Teman: Vampyrer


Ingår i följande teman


Vampyrer

     

Dela |