Twilight (2008)

Sällsynt sömnigt och segt

2 russin

Med 90 miljoner sålda böcker world wide är det inte undra på att första filmen i Stephanie Meyers Twilight-serie rönt stor uppståndelse. Fanbasen är, minst sagt, hur stor som helst. Och om man ska tro denna fanbase är Twilight något av det häftigaste och bästa man kan se i filmväg. Omöjlig kärlek mellan en vampyr och en vanlig dödlig brud, sicket koncept!

Efter den två timmar långa sittningen kliar det i benen och jag är extremt uttråkad. Twilight innehåller inget som man inte sett/hört/läst tidigare. Twilight är extremt händelsefattig. Twilight är det nya långtråkiga.

Helt jämrans värdelös är nog inte Twilight. Det ligger ett hyfsat filmhantverk bakom, men den väcker ingen större entusiasm från min sida.

Hade jag varit kvinna kanske jag hade delat ut ett russin till för den gulliga omöjliga kärleken.

Om jag var en fjortis hade jag säkert tilltalats av bildspråket och de, på ett amerikanskt collegefilmvis, apkoola karaktärerna. Ett russin till.

Och om jag hade tyckt att Robert Pattinson var himla söt och världens snyggaste och duktigaste skådis hade jag säkerligen delat ut ytterligare ett svullet russin - maxpoäng med andra ord.

Twilight gör säkert allt helt rätt för sin rätta publik, men för mig är det helt enkelt helt fel film för helt fel person...

© Christer Johansson
2010-03-10Originaltitel: Twilight
USA, 2008
Regi: Catherine Hardwicke
Med: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Ashley Greene

Genre: Drama, Fantasy, Romantik
Teman: Vampyrer Vampyrveckan mars 2010

Relaterat ur russinbloggen
2010-07-04: Förmörkelse var ordet


Ingår i följande teman


Vampyrer

Vampyrveckan mars 2010

     

Dela |