Fler besökare, färre biljetter, festivalledningen nöjd

[ 2012-02-07 , Johan Lindahl]

33284 besökare. Så många räknade arrangörerna själva till, totalt under den gångna festivalveckan i Göteborg efter den sista visningen på måndagen. Det innebär en ökning med två procent sedan förra året. Däremot såldes något färre biljetter än ifjol: sammanlagt 128 097 mot förra årets 130 620. En förklaring som anges är att antalet platser var något färre sedan man inte längre använder Folkteatern och Pusterviksteatern för visningar. Och ärligt talat, jag vet inte hur många som verkligen saknar dem, beroende på hur högt man värderar komfort gentemot festivalstämning i alla fall. De båda teatrarna är sannolikt starkare i det senare avseendet än det första. Ledningen för Göteborg International Film Festival tar i alla fall resultaten till intäkt för att tro på en fortsatt framtid.
- De här siffrorna är ett bevis på att publiken gillar att gå på bio och att den vill ha ett rikt och varierat utbud från hela världen, noterar festivalens konstnärliga ledare Marit Kapla i ett pressmeddelande.
I år visades 429 filmer från 80 länder, utspridda på 750 visningar, samt 35 seminarier som samlade sammanlagt 8000 deltagare.     

Dela |