Filip & Fredrik bryter ny mark?

[ 2011-09-22 , Johan Lindahl]

Den allestädes uppenbarande sig duon som byggt sitt influensimperium utifrån tämligen fria händer på Kanal 5, kan man tycka mycket om. Allt de rör vid blir inte guld eller ens godartat grus. Men när de är som bäst är de faktiskt en frisk fläkt. Jag talar om nästintill odelbara duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, som nu gett sig på en ny utmaning i form av nyhetsmagasinet "Breaking news" fyra kvällar i veckan. Klarar de av den takten? Jag har verkligen inte sett alla avsnitt och tror inte att det är en god idé att göra det, men av det jag sett, så är företaget inte helt hopplöst. Även om tittarsiffrorna tydligen är lägre än väntat.

Diskussionen om Silvio Berlusconi, den sydeuropeiske potentaten jag förmodar att jag inte är ensam om att njuta en smula av att förakta, igår kväll (onsdag 21 september) var i alla fall underhållande. Med god hjälp av gästerna Göran Hägg och Lydia Capolicchio. Och det efterföljande uppmärksammandet av somalisk kultur i Sverige inte heller ointressant.

Tittarfrågan "Vilken känd kvinna vill du helst ska åka dit för att ha hällt HIV-smittat blod över en pensionär?" kanske däremot bör förbigås med tystnad för den goda smakens skull. Borde. Men rubrikernas värld kan vara en källa till många infernaliska infall...     

Dela |