Barnprogrammen goes crossover: Artikeln som inte blev jätterolig

[ 2011-08-17 , Anders Lindahl]

Jag föreställde mig en dag att jag skulle skriva en sådan där rolig lista som de har på cracked.com och andra ställen. Temat var "barnprogram som slår sig ihop", och tanken var att det hela skulle bli väldigt lustigt och inte minst lite mer omfångsrikt än ... två punkter. Nu blev det inte så.

Visst, om Händige Manny och Byggare Bob startade en gemensam firma med alla sina talande verktyg och fordon så skulle de ju dominera fixarbranschen totalt, men så värst komisk är väl inte idén? Och de där ursprungligen tyska grisarna som är så himla entusiastiska över allt de ser är rätt komiska i sin präktighet, men vilken karaktär skulle stå ut med att hänga med dem? Möjligen Piggly Winks, men han är ju också rätt präktig. Inga gapskratt där, direkt.

Nej, det bidde ingen lång lista. Här presenteras istället i bloggformat en artikel som aldrig riktigt blev en artikel. Eller särskilt lustig ...

Ingress:
Superhjältar och scifi-karaktärer möts ju ofta, varför inte figurer i populära barnprogram? Ja, hur skulle de bli om småttingarnas favoriter gjorde gemensam sak?


Blorri!
Här besvaras många barns viktigaste fråga: vem är snabbast av Rorri (en racerbil med vinnande stil) och Blixten McQueen? Eller inte, faktiskt. Under den stora tävligen på Silverringen kolliderar de två röda vrålåken och bitarna hamnar huller om buller. Av det bästa från de båda bilarna byggs något nytt: Blorri!

(Av de sämsta bitarna konstrueras i lönndom också Rixten, Blorris arrogante och tanklöse nemesis.)


Specialleveranser under vattnet
'Det händer nåt spännande snart,
När Postis och Tess levererar post under vattnet!'

Risk för blöta brev och många skratt när den lilla forskningsubåten Tess och allas favoritbrevbärare Postis Per gör gemensam sak.

(Tess kompis Ubbe får väl hjälpa den där göteborgska sjöhästen med att valla ... vad han nu vallar. Sjöstjärnor?)
Nej, som ni märker. Det blev ingen hit det här. Men i bloggen kan man väl lägga vad för skrutt som helst?     

Dela |